top of page
Search

M3- TEMA 7- MyOtherRule

Citeste cu atentie textul dat


Romanul începe cu o legendă care spune că Dumnezeu, după ce a făcut lumea, a doritsă pună ordine în neamurile de pe pământ. A ales mai apoi pentru fiecare neam câte un lucru carel caracterizează, astfel că a ajuns şi la munteni, cărora lea lăsat muncile cu animalele . Această legendă era spusă de către Nechifor Lipan. O spunea de cele mai multe orila nunţi şi apoi nevestei sale, Vitoria, care se ocupa cu torsul lânii. Cei doi trăiau în Măgura Tarcăului, împreună cu cei doi copii ai lor: Gheorghiţă şi Minodora. În total au avut şapte copii, dar ceilalţi cinci muriseră de diferite boli. Acum, atât Gheorghiţă cât şi Nechifor erau plecaţi de acasă… Nechifor era plecat la Dorna ca să cumpere o turmă de oi, i-ar Gheorghiţă era plecat la Jija, de unde aştepta veşti de la tatăl său căci trebuiasă plătească ceva datorii. Vitoria a primit o scrisoare de l-a Gheorghiţă în care acesta îi spunea că îi este dor de casă, iar Minodora a primit o scrisoare de dragoste de l-a feciorul dascălului Andrei. Intro seara de toamna, torcand pe prispa casei, Vitoria Lipan se gandeste cu drag la sotul sau, oier priceput, vesel si plin de viata, amintindusi ca la nunti si petreceri spunea mereu povestea despre Dumnezeu si munteni. Ea este ingrijorata de intarzierea prelungita a lui Nechifor Lipan, plecat la Dorna sa cumpere oi.



1. Gaseste greselile regasite in textul dat si scrie varianta lor corecta. Evidentiaza cu rosu greselile iar apoi una sub alta, scrie varianta lor corecta.


Eu am realizat tema pentru Ana Maria Serban. Ii acord nota 10 deoarece a depus efort si cerinta a fost realizata asa cum sa cerut.




10 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page